Over ons

Jeanpagne is een laagdrempelige bistro & aperitiefbar waar u op woensdag t/m zondag vanaf 12:00 uur in een ongedwongen sfeer kunt genieten van pure dagverse producten voor een eerlijke prijs. In de middag kunt u bij ons terecht voor versgemalen koffie of één van onze losse theeën geserveerd met huisgemaakte madeleines en voor de lekkere trek hebben wij onder meer ook huisgemaakte patisserie. Tijdens de lunch kunt u kiezen uit in de oven gegatrineerde croques, huisgemaakte soepen, luxe belegde broodjes en meer, om later in de middag of de vooravond aan te schuiven voor bijvoorbeeld steak tartare, een kaasplankje of charcuterie met een goed bijpassend glas wijn of gewoon voor een bitterbal met een lekker glas bier. Ook voor het diner bent u bij Jeanpagne aan het juiste adres, waarbij verse producten en de wisselende seizoenen voorop staan voor zowel de vlees- en visliefhebber als de vegetariër. Ook met allergieën kan vanzelfsprekend rekening worden gehouden. Jeanpagne schenkt verschillende betaalbare huiswijnen per glas, maar biedt ook een wisselend aanbod duurdere wijnen aan uit de klimaatkast. De sommeliers helpen u vanzelfsprekend bij de juiste keuze en combinatie. Jeanpagne biedt ook gelegenheid tot het organiseren van kleinschalige particuliere en zakelijke evenementen (wijnproeverijen, recepties, lezingen enz.). In de zaak bevinden zich op verschillende plekken stopcontacten en gratis wifi zodat mensen hier ook rustig kunnen werken.

Jeanpagne is gevestigd in het hartje van Leiden aan de Nieuwe Rijn, waar op woensdag en zaterdag de lokale warenmarkt wordt gehouden. De Nieuwe Rijn vormt bovendien een verbinding tussen de Breestraat en de Haarlemmerstraat, de twee belangrijke winkelstraten van Leiden. Vanuit het voorste gedeelte van de bistro en vanaf het terras heeft u uitzicht op de Koornbrug en het Stadhuis. Het terras heeft in de middag en avond zon, maar ook binnen is er veel natuurlijk licht via het glas in lood-plafond in de oorspronkelijke binnentuin.

Eigenaar Jan Pronk is reeds sinds zijn jeugd werkzaam in de horeca. Voordat hij voor zichzelf begon, was hij onder meer werkzaam als maître-sommelier van sterrenrestaurant Calla’s in Den Haag respectievelijk het restaurant van de Koninklijke Haagse Golf- en Countryclub in Wassenaar.